Την άμεση αποπομπή του Τραμπ ζητά η πλειονότητα των Αμερικανών
Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos

Την άμεση αποπομπή του Τραμπ ζητά η πλειονότητα των Αμερικανών

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή και προχθές Πέμπτη, έδειξε ότι το 57% των Αμερικανών θέλει να αποπεμφθεί αμέσως ο Τραμπ από την προεδρία, έπειτα από τη στάση του να ενθαρρύνει την διαδήλωση που οδήγησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Το στοιχείο μάλιστα που δείχνει τις πολύ μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν μέσα στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικάνων, είναι ότι 7 στους 10 που ψήφισαν τον Τραμπ τον Νοέμβριο δηλώνουν αντίθετοι με τις ενέργειες των σκληροπυρηνικών του οπαδών στο Καπιτώλιο. Συγκεκριμένα το  70% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζουν τις ενέργειες του Τραμπ πριν από την εισβολή, η οποία κόστισε τη ζωή ενός αστυνομικού και τεσσάρων πολιτών. 

Ταυτόχρονα και πέρα από τις εκκλήσεις Δημοκρατικών αλλά και κάποιων Ρεπουμπλικάνων προς τον Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για απομάκρυνση του Τραμπ, ήδη ετοιμάζεται η επόμενη κίνηση.

Σύμφωνα με το Reuters, Δημοκρατικοί βουλευτές σχεδιάζουν να δρομολογήσουν από Δευτέρα την διαδικασία για την παραπομπή του Τραμπ σε καθαίρεση (impeachment).

 Διαβάστε ακόμα:

- ΗΠΑ: Απομονωμένος ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα προσπάθεια για την παραπομπή του