Tι υποστηρίζει η εταιρεία CCC για το υπόμνημα Καλογρίτσα

Tι υποστηρίζει η εταιρεία CCC για το υπόμνημα Καλογρίτσα

Ότι ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) σε σχετική τους ανακοίνωση μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσε στον πταισματοδίκη την Πέμπτη ο Χρήστος Καλογρίτσας. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως τα όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας «αφορούν αποκλειστικά τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Consolidated Contractors Company αναφέρει:

«Η CCC και οι ιδιοκτήτες της ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται εκτός του κύκλου των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων τους.

Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί. Πάντως παραδέχεται ότι έλαβε τα 3 εκατομμύρια και δεν εξηγεί γιατί δεν τα επέστρεψε, όπως είχε υποχρέωση και υπό τη δική εκδοχή μετά την επιστροφή τους σε αυτόν από το Δημόσιο. Κοινώς παραδέχεται ότι έφαγε τα 3 εκατ. παρανόμως».​

Καλογρίτσας κατά Παππά και «White house»

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και της οικογένειας Χούρι παρουσιάζοντας επιπλέον στοιχεία, ενώ επιφυλάσσεται να προχωρήσει και σε περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με περισσότερα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Ειδικότερα, στο υπόμνημά του ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει «…υπέστην στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό, αποδίδοντας εμπιστοσύνη προς διόλου τυχαία πρόσωπα, ήτοι προς τα αναφερόμενα ανώτατα στελέχη (White House,  όπως στις μεταξύ τους επαφές και mail αποκαλούνταν), των οποίων εκτελούσε πιστά εντολές λόγω των γνωστών τοις πάσι στενότατων σχέσεων του με την Αριστερά και ειδικά με το κόμμα τους».