Τι έλεγε ο Φ. Ιωαννίδης για την οικογένεια Τσίπρα

Τι έλεγε ο Φ. Ιωαννίδης για την οικογένεια Τσίπρα

Τη δική του μαρτυρία για τη δράση του θείου του Α. Τσίπρα, Ηρακλή, κατά την περίοδο της χούντας είχε δώσει το 2018 ο Φοίβος Ιωαννίδης, ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρώην διοικητής του ΙΚΑ επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στην εποχή της χούντας ο Φοίβος Ιωαννίδης ήταν αρχηγός της οργάνωσης ΔΕΚΑ Κρήτης (Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Κρήτης), μια οργάνωση με έντονη αντιστασιακή δράση.

Μιλώντας το 2018 στον Βηματοδότη, ο Φ. Ιωαννίδης είχε πει τα εξής:  «Είναι μια μπερδεμένη ιστορία. Η περίπτωση ωστόσο του Ηρακλή Τσίπρα είναι υπαρκτή. Ηταν ενεργό μέλος της οργάνωσής μας. Εμένα με συνέλαβαν σ' ένα μοναστήρι στο ανατολικότερο μέρος της Κρήτης, ενώ ο Ηρακλής Τσίπρας δεν συνελήφθη. Ήταν φυγόδικος, ήρθε στην Αθήνα, τα βρήκε με τον Ασλανίδη και απέκτησε κορυφαίο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Το μυστήριο είναι ότι ενεφανίσθη την παραμονή στο Στρατοδικείο και ενώ είχε βαρύτατες κατηγορίες απηλλάγη».

Και ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι «όλα τα άλλα που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι αυτή είναι η πραγματικότητα».