Τι απαντά ο Αρκάς σε όσους αντέδρασαν για τη φωτογραφία με Χίτλερ, Στάλιν και Πούτιν

Τι απαντά ο Αρκάς σε όσους αντέδρασαν για τη φωτογραφία με Χίτλερ, Στάλιν και Πούτιν

Μια ανάρτηση του Αρκά όπου εμφανίζονται σε μια φωτογραφία Χίτλερ, Στάλιν και Πούτιν προκάλεσε αντιδράσεις αλλά η απάντησή του έρχεται να αναδείξει και τη σιωπή που έχουν επιλέξει καλλιτέχνες αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής διανόησης στην εισβολή στην Ουκρανία, την καταπάτηση της κυριαρχίας και τους θανάτους αμάχων. 

Ο γνωστός Προφήτης εμφανίζεται σε σημερινό σκίτσο να δηλώνει ότι «Ο τρόπος που αντιδρούν όταν μιλήσεις αποδεικνύει γιατί δεν έπρεπε να παραμείνεις σιωπηλός» και ουσιαστικά απαντά σε όσους έσπευσαν να τον επικρίνουν ή και να τον στοχοποιήσουν με τη λογική που επικράτησε την περίοδο των μνημονίων που παραπέμπει και στις δολοφονίες χαρακτήρων. Λογική που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου.

Τι ακριβώς έγινε; Στην ιστοσελίδα του Αρκά αναρτήθηκε μια παλαιού τύπου οικογενειακή φωτογραφία. Σε αυτή όμως εμφανίζεται η μητέρα με το πρόσωπο του Χίτλερ, ο πατέρας με το πρόσωπο του Στάλιν και το παιδί με το πρόσωπο του Πούτιν. Υπήρξαν πολλά θετικά σχόλια, υπήρξαν όμως και αρνητικά που κινήθηκαν από την λογική του γιατί δεν έβαλε μέσα και πρόσωπα Νατοικών, Αμερικάνων και άλλων δυτικών μέχρι αυτή του καλύτερα να ασχολείται ο σκιτσογράφος με το σπουργίτι και τον Θανασάκη.

Ανάλογες επιθέσεις είχε δεχθεί στο παρελθόν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κριτικής που ασκούσε μέσα από τα σκίτσα του με τα τρολς του διαδικτύου να εκμεταλλεύοται την ανωνυμία και να τον κατηγορούν με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο σκιτσογράφος όμως δεν έκανε πίσω. Απάντησε με σκίτσο του και με την ως άνω φράση στην οποία όμως περικλείεται και το σκηνικό που διαμορφώνεται σήμερα όπου καλλιτέχνες και εκπρόσωποι της διανόησης και του πολιτισμού, όπως αναφέρονται συχνά, σιωπούν αποφεύγοντας να πάρουν θέση για την εισβολή στην Ουκρανία. Ειδικά ο καλλιτεχνικός χώρος έχει τηρήσει μια στάση… επιτήδειου ουδέτερου στην πλειοψηφία του, επιλέγοντας την εύκολη λύση σύμφωνα με την οποία «τα ίδια έχουν κάνει και οι άλλοι». Τακτική που εμφανίζεται και σε κόμματα της αντιπολίτευσης…