«Θρίλερ» με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν

«Θρίλερ» με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να παλεύει για την ζωή του μετά από χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεβλήθη σε επέμβαση για την καρδιά του στις 12 Απριλίου λόγω υπερβολικού καπνίσματος, παχυσαρκίας και υπερβολικής εργασίας. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χιανγκσάν. 

Ο Κιμ δεν παρέστη πρόσφατα τον εορτασμό γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε εικασίες για την κατάσταση της υγείας του. Είχε εμφανιστεί δημοσίως τέσσερις ημέρες πριν σε κυβερνητική συνάντηση.

Δεν έχουν γίνει επίσημα σχόλια σχετικά με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, ενώ εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενοποίησης της Σεούλ που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δήλωσε ότι είναι "ακατάλληλο" να κάνει εικασίες για τους λόγους για τους οποίους δεν παρευρέθηκε στους εορτασμούς της επετείου της γέννησης του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap διαψεύδει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Ένας εκ των εκπροσώπων τύπου της προεδρίας της Νότιας Κορέας τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κάτι το "ασυνήθιστο" σχετικά με τις κινήσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη.