Θρίαμβος Τσιτσιπά με ανατροπή κόντρα σε Ναδάλ - Στους «4» του OPEN Αυστραλίας

Θρίαμβος Τσιτσιπά με ανατροπή κόντρα σε Ναδάλ - Στους «4» του OPEN Αυστραλίας

Ο 23χρονος τενίστας, σε έναν σπουδαίο αγώνα με τον Ισπανό σταρ, «επέστρεψε» από το 0-2 και πανηγύρισε μία «επική» πρόκριση στα ημιτελικά του Open Αυστραλίας.

Ο «Τσίτσι» νίκησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Ναδάλ και στην τρίτη παρουσία του στους «4» ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ, θα αγωνιστεί την Παρασκευή (19/2) απέναντι στον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ. 

Ο Τσιτσιπάς, αν και βρέθηκε πίσω με 2-0, χάνοντας εύκολα και στα δύο σετ (6-3 και 6-2), δεν τα παράτησε και μείωσε σε 2-1, στο τάι μπρέικ (7-6). Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή και στο 4ο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4, δίνοντας στον αντίπαλό του να καταλάβει ότι η βραδιά στη Μελβούρνη θα είναι μεγάλη. Στο 5ο σετ, και έπειτα από έναν προημιτελικό που είχε διάρκεια 4 ώρες και 6 λεπτά, ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 7-5 και νίκησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Ναδάλ, μετά τον ημιτελικό του Masters της Μαδρίτης, τον Μάιο του 2019!

Με τον θρίαμβό του, ο Τσιτσιπάς δεν επέτρεψε στον σπουδαίο Ισπανό να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο Γκραν Σλαμ της δικής του ένδοξης πορείας (που θα τον καθιστούσε ρέκορντμαν) και θα βρεθεί σε ημιτελικό ενός εκ των τεσσάρων μεγάλων τουρνουά για τρίτη φορά. Το 2019, ξανά στη Μελβούρνη, είχε ηττηθεί με 3-0 από τον Ράφα Ναδάλ και το 2020, στο Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι είχε χάσει με 3-2 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον φετινό προημιτελικό ο Τσιτσιπάς διατήρησε την αυτοκυριαρχία του μετά το άσχημο ξεκίνημα και ήταν ψύχραιμος στο 5ο σετ. Προηγήθηκε 6-5 με μπρέικ και παρότι ο Ναδάλ «έσβησε» τα δύο πρώτα ματς-πόιντ, ο Ελληνας τενίστας υπέγραψε τη νίκη του του στην τρίτη προσπάθειά του.