Θετικοί στον κορονοϊό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια στο «Ελπίς»

Θετικοί στον κορονοϊό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια στο «Ελπίς»

Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, που εργάζονται στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Ελπίς, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό θέτοντας σε συναγερμό τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ήδη, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και παράλληλα διεξάγεται απολύμανση στις εν λόγω πτέρυγες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετάδοση του κορονοϊού έγινε πιθανότητα από την εισαγωγή ασθενούς ο οποίος αρχικά εισήχθη στη β παθολογική κλινική του νοσοκομείου, με τα τεστ για τον ιό να βγαίνουν αρνητικά και τρεις μέρες αργότερα να εμφανίζει συμπτώματα του ιού, τα οποία και επαληθεύτηκαν σε δεύτερο τεστ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 συνολικά 4 ασθενείς, 3 γιατροί και 1 νοσηλεύτρια έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Οι 4 ασθενείς μεταφέρθηκαν εν συνεχεία σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το «ΕΛΠΙΣ» από το πρωί σταμάτησε να εφημερεύει, προκειμένου να διεξαχθούν απολυμάνσεις στις κλινικές της υγειονομικής δομής.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα η κλινική και 25 γιατροί και νοσηλευτές στους οποίους διενεργούνται τεστ για να εξακριβωθεί αν έχουν νοσήσει.