Θετική στον κορονοϊό η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας

Θετική στον κορονοϊό η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας

Η υφυπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ναντίν Ντόρις διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό αφότου ασθένησε την Παρασκευή, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση το βράδυ της Τρίτης η εφημερίδα The Times.

Η Ντόρις, η οποία έχει τεθεί σε απομόνωση και αναρρώνει, συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ήταν εξάλλου παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε στη Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και επικεφαλής των Συντηρητικών, ο Μπόρις Τζόνσον, κατά το δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου.

Εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας «άρχισαν λεπτομερή καταγραφή των επαφών» της, ενώ το υπουργείο Υγείας και το γραφείο της στο κοινοβούλιο — είναι βουλεύτρια των Συντηρητικών — «ακολουθούν αυστηρά τις συμβουλές τους», τόνισε η υφυπουργός με ανακοίνωση που υπογράφεται από την ίδια και δημοσιοποιήθηκε μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου επαλήθευσε πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα χθες η εφημερίδα The Times. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό, η 62χρονη πολιτικός συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ ήταν επίσης παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματός της, ο Μπόρις Τζόνσον, στην επίσημη κατοικία του στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ τόνισε μέσω Twitter ότι «λυπάται πολύ» για το γεγονός ότι η Ντόρις μολύνθηκε. «Έκανε το σωστό επιλέγοντας να απομονωθεί στο σπίτι της», πρόσθεσε.