Προβληματισμός από τα «κρυφά» πάρτι - Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ανεχθούμε τους ανεύθυνους
Θεσσαλονίκη

Προβληματισμός από τα «κρυφά» πάρτι - Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ανεχθούμε τους ανεύθυνους

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην Θεσσαλονίκη καθώς παρά την ραγδαία αύξηση των καθημερινών λοιμώξεων από τον κορονοϊό, αρκετοί είναι όσοι επιλέγουν να συνεχίσουν την διασκέδασή τους και μετά τα μεσάνυχτα, διοργανώνοντας κρυφά πάρτι σε υπόγεια καταστημάτων και σε ταράτσες.

Μπορεί η Θεσσαλονίκη την Τρίτη να μέτρησε 120 κρούσματα της νόσου μέσα σε 24 ώρες και ο ιός να διασπείρεται σε συνθήκες συνωστισμού, ωστόσο αυτό δεν πτοεί όσους επιχειρούν να προσπεράσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς με κάθε τρόπο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, η διοργάνωση «κρυφών» πάρτι σε ταράτσες και υπόγεια βρίσκεται πλέον στην ημερήσια διάταξη, κυρίως σε περιοχές του κέντρου της συμπρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το κάλεσμα για αυτά τα «ιδιωτικά» πάρτι γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα, και οι «καλεσμένοι» το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή, με την συμμετοχή ατόμων -πολλές φορές περισσότερα από 60- από συγκεκριμένες παρέες, ώστε να στεγανοποιηθεί το κάλεσμα.

Στα εν λόγω πάρτι είναι προφανές ότι δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, εγείροντας ανησυχίες για ευρεία διασπορά της νόσου μεταξύ κυρίως ατόμων νεαρής ηλικίας, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, με την συντριπτική πλειοψηφία των φορέων να ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα των 16-35 ετών.

Το γεγονός επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων-ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Thesstoday.gr τονίζει πως «αυτά τα πάρτι είναι γνωστά και γίνονται σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τα υπόγεια πάρτι σε καταστήματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του Thesstoday.gr, παράνομα και ιδιωτικά πάρτι γίνονται και σε ταράτσες κτιρίων, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη.

«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί, με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της, να αντιμετωπίσει κι αυτόν τον αόρατο εχθρό».

«Η Ελληνική Αστυνομία», υπογράμμισε ο υπουργός, «είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του Covid. Κάνει χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνει επίσης χιλιάδες παραβάσεις. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι οι αρμοδιότεροι όλων να δίνουν οδηγίες».