Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 09:59
Τελευταία ενημέρωση: 12:18

-A +A

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκένωσης συγκροτήματος κτιρίων από μετανάστες - 109 προσαγωγές

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 09:59
Τελευταία ενημέρωση: 12:18
Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκένωσης συγκροτήματος κτιρίων από μετανάστες - 109 προσαγωγές
-A +A

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού, που είχαν στήσει τον τελευταίο καιρό μετανάστες σε ημιτελές κτίριο, στην περιοχή των Γιαννιτσών, δυτικά της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, από το σημείο προσήχθησαν 109 άτομα που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για έλεγχο και ταυτοποίηση στοιχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το σύνολο των προσαχθέντων διαπιστώθηκε ότι οι 61 δεν διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Οι υπόλοιποι 48 προσαχθέντες, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκαν καταγγελίες περίοικων για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο συγκρότημα των πολυκατοικιών και τον κίνδυνο που υπάρχει για τη δημόσια υγεία. Κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης αποφασίστηκε η εκκένωση του κτιρίου, το οποίο φέρεται να ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό. Στη συνέχεια, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης καθάρισαν όχι μόνο το κτιριακό συγκρότημα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", πως ο δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε άλλες πέντε - έξι παρόμοιες εκστρατείες καθαρισμού στο ίδιο κτίριο.

"Τα συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο, όμως η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι τραγική και έχουν δίκιο οι περίοικοι που διαμαρτύρονται. Διότι στο συγκεκριμένο κτίριο ζούσαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, χωρίς υποδομές και σύστημα αποχέτευσης" τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με τον κ.Ζαχαριάδη, "ο συγκεκριμένος οικοδομικός συνεταιρισμός έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τον χώρο και να τον κρατήσει καθαρό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση στις υποχρεώσεις που έχουν". Συμπλήρωσε δε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες σε βάρος των ιδιοκτητών του ακινήτου.

ΤΔΓ

"Είναι μια κατάσταση τραγική τόσο για τους κάτοικους αλλά και για τους ανθρώπους που διαμένουν μέσα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποια στιγμή μια μόνιμη λύση για να μην έχουμε στην πόλη μας τέτοιου είδους σημεία όπου στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές", δήλωσε ο ο Λ. Ζαχαριάδης.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα