Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση των μελών του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, εγκλώβισαν διαδηλωτές και έκαναν ελέγχους.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο, όπου και παραμένουν.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα και φώναζαν συνθήματα.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ελέγχους και βεβαίωναν παραβάσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Κατά πληροφορίες, έχουν γίνει τουλάχιστον 20 προσαγωγές ατόμων.

Στο σημείο και στους γύρω δρόμους, κυρίως επί της οδού Αγίας Σοφίας είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας ώστε να μην μπορεί να φύγει κανείς χωρίς να περάσει από αστυνομικό έλεγχο. Νωρίτερα, αστυνομικοί απέσπασαν τα πανό και τα πλακάτ από συγκεντρωμένους.