Θεσμικά παιχνίδια με ζαριές διπλών εκλογών είναι τυχοδιωκτισμός
Φ. Γεννηματά

Θεσμικά παιχνίδια με ζαριές διπλών εκλογών είναι τυχοδιωκτισμός

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φ. Γεννηματά από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου εκλογικού νόμου. «Φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική αλλά μπορεί να είναι αυτή η πρώτη του αυταπάτη», υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και παράλληλα υπογράμμισε ότι «χρειάζονται προγραμματικές συγκλήσεις και όχι ευκαιριακές συμπράξεις». Δηλαδή, όπως είπε να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα χωρίς να φαλκιδεύετε η λαϊκή ψήφος.

Σύμφωνα, πάντως, με την ίδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προσπαθεί να κόψει και να ράψει τους θεσμούς στα δικά του μέτρα.  Χαμήλωσε τον πήχη της αυτοδυναμίας στο μάξιμουμ που θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει γύρω στο 36.5%». «Τα λέω αυτά γιατί  τα σενάρια  για πρόωρες εκλογές  φαίνεται ότι ξεκινούν από την ίδια την Κυβέρνηση. Για να μην προλάβει να καταλάβει ο Ελληνικός λαός  ότι έφυγε το χειρότερο, η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά δεν βρήκε το επιθυμητό στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε και προσέθεσε ότι «τα μεγάλα θέματα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά, η κοινωνία εξακολουθεί να έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, τα εθνικά θέματα είναι σε κρίση».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι στο Κίνημα Αλλαγής δεν φοβόμαστε την κρίση του λαού. Τα διλήμματα με τις δυο όψεις της συντήρησης τελείωσαν. «Στις επόμενες εκλογές, είμαστε βέβαιοι ότι ο Ελληνικός λαός  θα αναζητήσει μια τεκμηριωμένη πρόταση, πραγματικά προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας και εμείς εργαζόμαστε συστηματικά γι? αυτό», είπε.