Θ. Σκυλακάκης: Άσφαιρη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Σκυλακάκης: Άσφαιρη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Άσφαιρη και άκαιρη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα. «Η πρόταση μομφής απαιτεί μια προσωπική απαξία», σημείωσε με νόημα και προσέθεσε ότι ο ίδιος δεν άκουσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης καμία μομφή εναντίον του Υπουργού Οικονομικών.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια τακτική όξυνσης την ώρα που αφενός που ανοιχτά είναι τα εθνικά μας ζητήματα και αφετέρου εν μέσω πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, πάντως, μίλησε για μια «τίμια πρόταση» αναφερόμενος στον νέο πτωχευτικό κώδικα, μέσω του οποίου τελειώνει ο εφιάλτης των νοικοκυριών με χρέη. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη δίδεται πλέον μια δεύτερη ευκαιρία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, στην εξέλιξη του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος της χώρας, εξηγώντας πως εφεξής χρειάζεται συνετή δημοσιονομική πολιτική. «Δυστυχώς η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε το ελληνικό ΑΕΠ προς τα κάτω κατά 4 δις ευρώ για την περίοδο από το 2015 μέχρι και σήμερα», είπα αρχικά προσθέτοντας πως αυτό «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χώρα είναι σε δυσχερέστερη θέση αν αντιμετωπίσει το χρέος και τα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό πρέπει να είμαστε πλέον πολύ συνετοί, παρά το σημαντικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης που αναμένεται να λάβουμε. «Είναι σημαντικό το ποσό του ταμείου ανάκαμψης που εξασφάλισε η κυβέρνηση αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με σωφροσύνη γιατί η εποχή είναι δύσκολη και ο χρόνος αβέβαιος. Για να υπάρξει ανάκαμψη θέλει πνεύμα διαλόγου», τόνισε χαρακτηριστικά.