ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Θ. Βασιλακόπουλος: Τρομερή πίεση στο σύστημα υγείας - Χρειάζονται «βαλβίδες εκτόνωσης»

Θ. Βασιλακόπουλος: Τρομερή πίεση στο σύστημα υγείας - Χρειάζονται «βαλβίδες εκτόνωσης»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε σήμερα ότι το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση αυτή την στιγμή ενώ προχώρησε και σε προτάσεις μέτρων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν «βαλβίδες εκτόνωσης» των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε: «Το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση αυτή την στιγμή. Όλοι είχαμε προβλέψει ότι ο χειμώνας θα είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί όλες οι ιώσεις του αναπνευστικού παραδοσιακά κάθε χειμώνα δημιουργούν προβλήματα»

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος υπενθύμισε ότι 2 χρόνια πριν, το 2019, τέτοια εποχή είχαμε 35 -40 συνανθρώπους μας που περίμεναν να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας κάθε τέτοια μέρα και δεν είχαν πρόσβαση σε κλίνη εντατική θεραπείας και δεν υπήρχε κορωνοιός αλλά λίγη γρίπη. «Καταφέραμε σαν κράτος και με την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα έχουμε πολύ μικρά προβλήματα στην παροχή εντατικής θεραπείας σε συμπολίτες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο καθηγητής Πνευμονολογίας επεσήμανε ότι η διαφορά του lockdown σήμερα με τον lockdown του προηγούμενου Μαρτίου είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα του κορωνοιού λόγω των μεταλλάξεων. Επίσης σημείωσε πως όταν είναι λιγότερο εφαρμοσμένο από τον κόσμο είναι και λιγότερο αποδοτικό. 

Αναφερόμενος στην πίεση που έχουν ασκήσει στην κοινωνία τα περιοριστικά μέτρα ανέφερε «νομίζω ότι ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown γιατί χρειάζεται να έχει βαλβίδες ανακούφισης – εκτόνωσης, χρησιμοποιεί λοιπόν καταχρηστικά τα sms και πρέπει να του δώσουμε εναλλακτικές που να είναι λιγότερο επικίνδυνες».

Σε αυτό το σημείο ανέφερε πως αν ανοίξουμε το λιανεμπόριο στις μικρές μόνο επιχειρήσεις δεν θα υπάρχει συνωστισμός και θα είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε στους φίλους κρυφά. «Στην πλατεία γύρω από ένα παγκάκι υπάρχουν 20-25 άνθρωποι με κατεβασμένες τις μάσκες να πίνουν καφέ και οι μισοί να καπνίζουν. Δεν θα ήταν πιο ασφαλείς αν κάπνιζαν και καθόντουσαν 4 - 4 στα τραπεζάκια μιας καφετέριας;», διερωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος.