Τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σήμερα στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας. το νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα και πρόκειται για Ελληνίδα 36 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθώς και ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, Τετάρτη, είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, μια γυναίκα 38 χρονών από την Θεσσαλονική που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Στη συνέχεια, χτες, είχα βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ακόμα δύο άνθρωποι, συγκεκριμένα  το παιδί της 38χρονης αλλά και μία άλλη γυναίκα από την Αθήνα η οποία είχε ταξιδέψει επίσης πρόσφατα στην Ιταλία. Ο σύζυγος και η μητέρας της 38χρονης είναι αρνητικοί και έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν επισταμένως την υγεία τους και να περιορίσουν τις δραστηριοτητές τους. Το ίδιο συνεστήθη και στους συνεπιβάτες της στην αεροπορική πτήση καθώς και σε όσους άλλους ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας Σ. Τσιόδρας είχε ενημερώσει ότι το παιδί της 38χρονης δεν πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Μαλακοπής στο οποίο φοιτεί θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού.

Κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης ανακοινώθηκε και η ύπαρξη τρίτου κρούσματος του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει επίσης στο Μιλάνο. Την Πέμπτη το πρωί, επισκέφθηκε ιδιωτικό νοσοκομείο, με ρινική καταρροή και πυρετό. Συνοδεύοταν από τον σύζυγό της, μια φίλη της με την οποία είχαν επισκεφθεί μαζί την Ιταλία και ένα ακόμη άτομο. Όλοι υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο. Εν τέλει βάσει των αποτελεσμάτων που εξέδωσε το εργαστήριο αναφοράς του ΕΚΠΑ, η 40χρονη έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ οι λοιποί τρεις βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου και θα παραμείνει για 14 ημέρες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. Αργότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας και παρά το γεγονός ότι η συνταξιδιωτισσά της βρέθηκε αρνητική στον κορονοϊό, συνεστήθη η προληπτική μεταφορά και εκείνης στο «Αττικό».

Τέλος, αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.