Τέλος στη διαμάχη της Daimler με τη Nokia για τις πατέντες ασύρματης τεχνολογίας

Τέλος στη διαμάχη της Daimler με τη Nokia για τις πατέντες ασύρματης τεχνολογίας

Σε συμφωνία η οποία βάζει τέλος στην αντιδικία της Daimler AG με τη Nokia για τις πατέντες ασύρματης τεχνολογίας κινητών στα αυτοκίνητα κατέληξαν οι δυο ευρωπαικές εταιρείες.

Η συμφωνία «είναι ένα σημαντικό ορόσημο που επικυρώνει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου πατεντών μας, η συνεισφορά «R&D» της Nokia στην βιομηχανία αυτοκινήτων και οι ευκαιρίες ανάπτυξης για το πρόγραμμα αυτοκινιστικών αδειών» σύμφωνα με την Τζένι Κουκάντερ, προέδρου της Jenni Lukander, προέδρου της Nokia Technologies.

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler είχαν εμπλακεί σε μια δικαστική μάχη στη Γερμανία, για το ύψους της καταβολής για τα δικαιώματα στις βασικές τεχνολογίες πλοήγησης και επικοινωνιών και ποιος πρέπει να τα καταβάλει.

Η Daimler και η Continental, μαζί με την Bury Technologies, που ανήκει στον Gemalto της Valeo και Thales, διαμαρτυρήθηκαν την περασμένη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα υπέρογκα τέλη που ζητούσε η Nokia για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τις επικοινωνίες στα αυτοκίνητα.