Τα εκατομμύρια «χορεύουν» στην Π.Σ.Ζ.

Τα εκατομμύρια «χορεύουν» στην Π.Σ.Ζ.

Ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λεονάρντο, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «France Football» παραδέχθηκε πως δεν είναι το δυνατό του σημείο η πώληση παικτών. Ωστόσο, οι εργοδότες του αυτό θα ήθελαν να κάνει σ' αυτό το μεταγραφικό «παράθυρο» και στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Η γαλλική ομάδα είχε απώλειες, μέχρι τις 30 Ιουνίου, 204 εκατομμύρια ευρώ. Το έλλειμμα είναι κατά 60% μεγαλύτερο σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν που ήταν 125 εκατομμύρια. «Βέβαια, κανείς δεν θέλει ν' αγοράσει παίκτες αυτή την εποχή ή τουλάχιστον κανείς δεν αγοράζει όπως στην εποχή πριν τον κορονοϊό», ανέφερε ο Βραζιλιάνος παράγοντας. Το ιδανικό για το κλαμπ θα ήταν να πουλήσει παίκτες για 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει βάλει πωλητήριο σε παίκτες όπως οι μέσοι Γιούλιαν Ντράξλερ, Αντερ Ερέρα, Ιντρισά Γκεΐ, Λεάνδρο Παρέδες και οι αμυντικοί Αμπντού Ντιαλό, Τίλο Κέρερ και Χουάν Μπερνάτ. Κανείς τους δεν θέλει ν' αφήσει το «Παρκ ντε Πρενς» αυτή την εποχή. Από τη μια τα συμβόλαια που έχουν στην Π.Σ.Ζ. δεν θα τα βρουν αλλού και από την άλλη το κλαμπ έχει νέο προπονητή τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, οπότε θεωρούν πως μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να παρατείνουν την παραμονή τους στο ρόστερ.

Κι ενώ από τη μια συμβαίνει αυτό, από την άλλη η ισχυρή οικονομική στήριξη που παρέχει το fund του Κατάρ, QSI, που ελέγχει τον σύλλογο, επιτρέπει την συνέχεια των φιλόδοξων πλάνων. Η Π.Σ.Ζ. θέλει να επεκτείνει τις συνεργασίες της με τους σταρ επιθετικούς Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ. Τα συμβόλαιά τους λήγουν το 2022 και το μεικτό ετήσιο κόστος των νέων συμφωνιών, αν υπογραφούν, θα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο σύλλογος διαπραγματεύεται και με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό Ανχελ Ντι Μαρία ώστε να συνεχίσει κι αυτός την καριέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τα... δίχτυα, όμως, έχουν απλωθεί κι αλλού. Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero», η Π.Σ.Ζ. έχει προτείνει στον αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, 3ετές συμβόλαιο με αποδοχές 15 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα από αυτά. Και δεν ξεχνά και τον Λιονέλ Μέσι που κι αυτός μπορεί να φύγει από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν. «Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτή την στιγμή, αλλά σίγουρα έχουμε μια θέση στο τραπέζι», λέει ο Λεονάρντο.