Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 16:04

-A +A

Τ. Θεοδωρικάκος: Διπλάσιοι κοινόχρηστοι χώροι - Πεζοδρομήσεις για τραπεζοκαθίσματα

Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 16:04
Τ. Θεοδωρικάκος: Διπλάσιοι κοινόχρηστοι χώροι - Πεζοδρομήσεις για τραπεζοκαθίσματα
-A +A

Διπλασιασμό των κοινόχρηστων χώρων στους οποίους μπορούν να τοποθετήσουν οι ιδιοκτήτες καφέ κι εστιατορίων, τραπεζοκαθίσματα αλλά ακόμη και πεζοδρομήσεις δρόμων για συγκεκριμένα χροινικά διαστήματα περιλαμβάνει, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, η ρύθμιση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός είπε πως αναμένεται να καταθέσει αύριο στη Βουλή τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους  χώρους.

Ο κος Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι στόχος είναι να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις την λειτουργία τους και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Τόνισε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται πεζοδρομηση δρόμων για κάποιες ώρες της ημέρας ή ακόμη και ολόκληρη την ημέρα προκειμένου να δοθεί χώρος στα καταστήματα εστίασης. Για το πως θα γίνονται οι πεζοδρομήσεις, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία στοιχειώδης τεχνική μελέτη αλλά και η συμφωνία της εκάστοτε αστυνομικής διεύθυνσης.

Παράλληλα με την τροπολογία που καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ειδικότερα, ο κος Θεοδωρικάκος δήλωσε  ότι σε κάθε περίπτωση θα μένουν ανοιχτές οι οδοί διέλευσης των ατόμων με αναπηρία, ενώ θα υπάρχει χώρος για να περάνε οι πεζοί. 

«Κανένα σχέδιο» για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε σχέδιο, για μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας:

«Κατηγορηματικά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει πολιτική με βάση την αλήθεια και την πραγματικότητα και όχι παραγόμενα ψεύδη. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαπίστωσαν και σε αυτήν την κρίση ότι η κυβέρνηση είχε σχέδιο, συνεργάσθηκε πολύ καλά μαζί τους, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Προχωρήσαμε την ψηφιοποίηση του κράτους, την τηλεργασία, φτιάξαμε εναλλακτικά ωράρια, διευκολύναμε τους εργαζόμενους γονείς. Γνωρίζουν ότι από κοινού εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρει το δημόσιο καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και αισθάνονται σιγουριά ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης των μισθών τους».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα