Τ. Ερντογάν: Νέα καραντίνα το σαββατοκύριακο - 1.296 νεκροί, πάνω από 61.000 κρούσματα

Τ. Ερντογάν: Νέα καραντίνα το σαββατοκύριακο - 1.296 νεκροί, πάνω από 61.000 κρούσματα

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα επιβληθεί και πάλι απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19,  ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα και έτσι από τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής 17 Απριλίου θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις που θα λήξει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19 Απριλίου.

Η 48ώρη καραντίνα που τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής αφορούσε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης των 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Συνολικά  31 πόλεις επαρχιών έκλεισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από την πανδημία στην Τουρκία ανέρχονται στους 1.296, καθώς προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων άλλοι 98 άνθρωποι. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι συνολικά 61.069 και ότι 3.957 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Ο τούρκος πρόεδρος εξήγγειλε σειρά μέτρων στήριξης των πολιτών που έχασαν προσωρινά τις δουλειές τους, παρέχοντας έκτακτο επίδομα 1.170 λιρών (160 ευρώ). Σχετικά με τις φήμες ότι η Τουρκία μπορεί να αναζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι κάτι τέτοιο είναι "εκτός συζήτησης". "Δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση, ιδιαίτερα σε πρόγραμμα του ΔΝΤ," είπε.

Turkish Presidency via AP, Pool