Τ. Χριστοδουλοπούλου για παραίτηση πρόεδρου ΕΕΔΑ: Έτσι κι αλλιώς θα παραιτείτο, είχε λήξει η θητεία του

Τ. Χριστοδουλοπούλου για παραίτηση πρόεδρου ΕΕΔΑ: Έτσι κι αλλιώς θα παραιτείτο, είχε λήξει η θητεία του

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Να υποβαθμίσει το ζήτημα της παραίτησης του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιώργου Σταυρόπουλου επιχείρησε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μετά από παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε κυνικά ότι ο κ. Σταυρόπουλος έτσι κι άλλως θα παραιτείτο διότι έχει λήξει η θητεία του. Σύμφωνα με την ίδια, σε πέντε μέρες θα γίνουν εκλογές στην ΕΕΔΑ για την νέα Διοίκηση ενώ ουσιαστικά υπαινίχθηκε ότι ήθελε να κάνει μια ηρωική έξοδο.

Την ίδια ώρα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία δεν απαγορεύεται να εισάγονται νόμοι και δη μεταβατικές διατάξεις. «Η ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει γίνει κυρίαρχη, η διεύρυνση ήρθε για να μην εκπροσωπούνται κοινωνικά υποκείμενα που έχουν ανάγκη από άλλους, αλλά να αυτοεκπροσωπούντου», είπε η ίδια, εξηγώντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να θέτουν τα ζητήματα τους αυτοπροσώπως και όχι κάποιος τεχνοκράτης.

Επιτέθηκε, δε, στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι δεν είναι πρωτότυπο η αντιπολίτευση να αξιοποιεί τέτοιου είδους ζητήματα, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απλώς να φέρνει στο τραπέζι τα λεγόμενα του κ. Σταυρόπουλου, ο οποίος είχε καταγγείλει στην επιστολή παραίτησης τη βίαιη αλλοίωση της σύνθεσης της Επιτροπής.