ΣΥΡΙΖΑ, η χαρά των αρνητών

ΣΥΡΙΖΑ, η χαρά των αρνητών

Συνεχίζει ο Τσίπρας να πολιτικοποιεί την πανδημία, για την οποία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην περιοριστεί. Χθες δήλωσε ότι «το νέο κύμα πανδημίας που έρχεται με σφοδρότητα και βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη, φέρει την πολιτική σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μα σαφώς, αυτονόητο είναι, ότι έχει την υπογραφή του Μητσοτάκη. Αυτός κυβερνά και χρεώνεται το τελικό αποτέλεσμα. Όμως αν για κάτι ελέγχεται ο Μητσοτάκης, είναι ο φοβικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις αντιδράσεις. Ναι, θα έρεπε να είναι πιο σκληρός στην επέκταση και τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων, και ας κατηγορείτο για «αυταρχικότητα» και «αστυνομοκρατία».

Έτσι κι αλλιώς, ότι και να κάνει η κυβέρνηση θα κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτά. Όπως τότε που κατηγορούσε στοχοποίηση της νεολαίας στα κορωνοπάρτι, και άλλα ηχηρά, που ανασύρονται εύκολα από το έτοιμο τεφτέρι της συριζαίικης γλωσσοπλαστικής.

Ο Τσίπρας την κατηγορεί γιατί δεν προώθησε σωστά και στοχευμένα εμβολιαστικά προγράμματα όπως τόσες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έφερε φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες (μπήκε ο Πολάκης μέσα του), και δεν προετοίμασε το ΕΣΥ.

Για το τελευταίο δε γνωρίζουμε τι άλλη προετοιμασία χρειαζόταν (σε σχέση με τον covid πάντα), όταν από τους εισερχόμενους στις ΜΕΘ, το 30% δε βγαίνει ζωντανό. Το θέμα είναι να μη φτάσει κάποιος ως τις ΜΕΘ. Χθες είχαμε 430 διασωληνωμένους και 52 θανάτους. Από τους διασωληνωμένους το 85% ήταν ανεμβολίαστοι.

Για τα άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, είναι γνωστό, ότι τα περίφημα μονοκλωνικά, που τα είχε κάνει καραμέλα ο Πολάκης, χορηγούνται υπό ειδικές συνθήκες. Οι επιστήμονες μιλούν για συνεπικουρικότητα και όχι για λύση. Η ΕΕ αγόρασε μόνο 55.000 δόσεις εξ αυτών, επειδή δεν παράγονται εν αφθονία. Αυτές τις 55.00 θα τις διαμοιράσει κατ’ αναλογίαν πληθυσμού σε όλες τις χώρες - μέλη (πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο, που λέει ο λαός).

Όσο για το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, σε τεχνικό επίπεδο ήταν από τα πιο άρτια της ΕΕ. Η πειθώς όμως άπτεται και κοινωνιολογικών χαρακτηριστικών.

Φέρνει ο Τσίπρας ως παράδειγμα την εμβολιαστική επιτυχία της Πορτογαλίας. Ξεχνάει ότι εκεί όλα τα κόμματα, δεξιά και αριστερά, συσπειρώθηκαν, για να αποκρούσουν την πανδημία. Όπως συνεργάστηκαν προκειμένου να βγουν γρήγορα από το μνημόνιο. Δεν είχαν Τσίπρες να το σκίζουν.

Χθες πάλι, επειδή εδώ είναι Μπαλκάνια, η Ρουμανία, ούτε καν διπλάσια από την Ελλάδα (19,3 εκ), είχε χθες 427 νεκρούς. Εμβόλια υπάρχουν και εκεί, αλλά έχει εμβολιαστεί μόνο το 30%. Εντάξει θα πείτε εκεί δεν έχουν Τσίπρα και Πολάκη. Άρα;

Άρα έχουν όλα αυτά που έχουμε εδώ: Παππάδες που θεωρούν ότι οι μάσκες προσβάλουν τον Θεό όταν τον προσκυνάς με αυτές. Θρησκόληπτες σέχτες, που θεωρούν ότι το εμβόλιο είναι του «εξαποδώ». Και ας θυμίζει ο Δρ. ιατρικής Γιώργος Παππάς την εκκλησιαστική ρήση: «Ώσπερ γαρ την ασθένειαν του σώματός σου γιγνώσκων ο Κύριος, την ιατρικήν επιστήμην τοις ανθρώποις επέτρεψε».

Ακροδεξιούς που φοβούνται ότι θα αλλοιωθεί το dna του Μεγαλέξανδρου που κουβαλάν (καμιά αιχμή και συσχέτιση με τις αντιδράσεις στη συμφωνία των Πρεσπών, τις οποίες συμμεριζόμαστε). Τεχνοφοβικούς που θεωρούν ότι το αόρατο τσιπάκι θα τους κάνει ρομποτάκια υπό τις διαταγές του Μπιλ Γκέιτς.

Και φυσικά «αντιστασιακούς» που πολεμούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και θεωρούν το εμβόλιο ως το κατεξοχήν νεοταξίτικο εργαλείο της μαζοποίησης των λαών. Υπάρχουν και οι συνήθεις καλοπροαίρετοι, που παρότι έχουν ξεπεράσει τα 5 εκ. οι νεκροί του κόβιντ στον πλανήτη, εξακολουθούν (χωρίς ιατρικές γνώσεις) να θεωρούν ότι το εμβόλιο είναι πρόχειρο και δεν έχει δοκιμαστεί. Και ας έχουν εμβολιαστεί με αυτό 3,5 δις ανθρώπων...

Και κυρίως, στη Ρουμανία συμβαίνει γιατί δεν εμπιστεύονται την εξουσία. Λογικό. Εκεί είχαν κομμουνισμό, και όλοι οι λαοί του πρώην υπαρκτού, πλην Ρωσίας, έχουν βιωματική δυσπιστία έναντι της εξουσίας. Για μας είναι πιο δύσκολη η απάντηση, πέραν του γνωστού περί Ελληναράδων.

Σε όλα τα ανωτέρω εδώ προστίθεται το διαρκές σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ. Ξανά χθες αμφισβήτησε την επιστημονική επιτροπή, και απαιτεί την αντικατάστασή της με άλλη κοινής αποδοχής. Δεν έχει σημασία να θυμίσουμε ότι οι ίδιοι έλεγαν πως η επιτροπή είναι άριστη και πως οι ίδιοι τον Τσιόδρα θα έβαζαν επικεφαλής.

Έχει σημασία ότι η αμφισβήτηση που κάνει ο Τσίπρας με την πρότασή του, δυναμιτίζει την εμπιστοσύνη του λαού στις προτροπές της για εμβολιασμό. Η χαρά των αρνητών!