Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Μπάνον, για απάτη

Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Μπάνον, για απάτη

Ο αμφιλεγόμενος πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντοναλντ Τραμπ, Στίβεν Μπανον, συνελήφθη σήμερα κατηγορούμενος ότι εξαπάτησε εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές μέσω της καμπάνιας «We Build the Wall» (Χτίζουμε το Τείχος).

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή εισαγγελέα του Νότιου Προαστίου της Νέας Υόρκης, ο Μπανον και τρεις ακόμα συνεργάτες τους εξαπάτησαν χιλιάδες δωρητές για την εν λόγω καμπάνια καθώς χρησιμοποίησαν μέρος των χρημάτων για να καλύψουν προσωπικά τους έξοδα.

"Οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές για να χρηματοδοτήσουν ένα συνοριακό τείχος με το Μεξικό συγκεντρώνοντας εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν δαπανήθηκαν για την κατασκευή" δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Οι παραπάνω κατηγορίες μπορεί να επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία με την ίδια ονομασία «We Build a Wall» ιδρύθηκε από τον Μπράιαν Κόλφεϊτζ ο οποίος επίσης κατηγορείται για απάτη, ενώ ο Στιβ Μπάνον, είχε τον τίτλο του «πρόεδρου της συμβουλευτικής επιτροπής». Το ιδιωτικό τείχος κατασκευάστηκε το 2019, κατά μήκος 800 των συνόρων του Τέξας Ελ Πάσο με την πόλη Χουαρέζ του Μεξικού.