Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Στη σύλληψη του καταζητούμενου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος παρέμενε εξαφανισμένος από τον Οκτώβριο, οπότε και ολοκληρώθηκε η δίκη κατά των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η σύλληψη έγινε μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται, ενώ νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνελήφθη και μια γυναίκα 52 ετών, ιδιοκτήτρια της οικίας, επειδή έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί και ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Ο 60χρονος ήταν άφαντος όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής.

Την τελευταία φορά που η ΕΛΑΣ εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι και σε τρεις ακόμα οικίες του Χρήστου Παππά, προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τότε πως γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πιστεύει πως είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου.

«Μεγαλύτερη ποινή από το να εκτίσεις 5 χρόνια και μετά να ακυρωθούν δεν υπάρχει από αυτό», σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε.

Δεν είχε απαντήσει αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα και είχε τονίσει πως δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν. «Τώρα τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες θα το δούμε πάλι», ανέφερε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά.