7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Συνελήφθη ένας από τους δράστες της ληστείας στην τράπεζα επί της Μητροπόλεως

Συνελήφθη ένας από τους δράστες της ληστείας στην τράπεζα επί της Μητροπόλεως

Στην σύλληψη ενός εκ των δυο ατόμων που συμμετείχαν με καλάσνικοφ στη ληστεία της τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, στις 14 Σεπτεμβρίου, προχώρησαν το μεσημέρι στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας την ώρα που κατέβαινε από ταξί, στη λεωφόρο Κατεχάκη, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 33χρονος συλληφθείς είναι δραπέτης και ειδικότερα εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο 33χρονος στις 2 Αυγούστου του 2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης και από τότε τον αναζητούσε η ΕΛΑΣ.

Κατά τη σύλληψή του, στην κατοχή του βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.