Συνεδριάζει ο EMA σήμερα για έγκριση του εμβολίου της Moderna

Συνεδριάζει ο EMA σήμερα για έγκριση του εμβολίου της Moderna

Μετά το εμβόλιο της Pfizer, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) επισπεύδει τη διαδικασία, συνεδριάζοντας σήμερα, για να εγκρίνει την έκτακτη χρήση και του εμβολίου της Moderna,

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, O EMA συνεδριάζει εσπευσμένα σήμερα για να συζητήσει το εμβόλιο της εταιρείας Moderna κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του EMA είναι πιθανόν να εκδώσει γνωμάτευση για την έγκριση του εμβολίου εντός της ημέρας.

Αρχικά, ο EMA επρόκειτο να συνεδριάσει με θέμα του εμβόλιο της Moderna την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος της EMA ανέφερε στο Politico ότι σε περίπτωση που η επιτροπή καταλήξει σε απόφαση, «θα στείλουμε δελτίο τύπου το συντομότερο δυνατό μετά τη συνάντηση».

Σε περίπτωση που η επιτροπή δεν λάβει απόφαση σήμερα, «θα παραμείνει προγραμματισμένη η συνεδρίαση της 6ης Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το εμβόλιο της Moderna έχει 94,1% αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19, συμπεριλαμβανομένης και σοβαρής νόσου, με καλό προφίλ ασφαλείας.

Σημειώνεται πως στις 18 Δεκεμβρίου, η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε την οψιόν της για αγορά επιπλέον 80 εκατ. δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19.