Συναγερμός στον Λευκό Οίκο - Θετικός στον ιό ένας βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο - Θετικός στον ιό ένας βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ο οποίος εκτελούσε χρέη βοηθού του Αμερικανού προέδρου, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό σημαίνοντας συναγερμό, με τον Ντ. Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Μ. Πενς να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ για τη νόσο Covid-19.

Το δίκτυο CNN αναφέρει ότι πρόκειται για μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος εκτελούσε χρέη προσωπικού θαλαμηπόλου του Ντ. Τραμπ, υπαγόμενος σε μια επίλεκτη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί στο Λευκό Οίκο, ενώ θεωρείται ότι λόγω των καθηκόντων του ερχόταν σε συχνή επαφή με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντόναλντ Τραμπ θορυβήθηκε όταν ενημερώθηκε για το θέμα και αμέσως ζήτησε να εξετάστει από τον γιατρό του Λευκού Οίκου. 

Πάντως, ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον SARS-CoV-2.

Επισημαίνεται, πως τα μέλη αυτής της επίλεκτης μονάδας είναι υπεύθυνοι για τα γεύματα και τα ροφήματα του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ, όχι μόνο εντός του Λευκού Οίκου, ενω εκτελούν και χρέη συνοδείας στα προεδρικά ταξίδια τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας.