Συναγερμός σε γηροκομείο στην Καρδίτσα - Θετικοί στον κορονοϊό 6 εργαζόμενοι

Συναγερμός σε γηροκομείο στην Καρδίτσα - Θετικοί στον κορονοϊό 6 εργαζόμενοι

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος στην Καρδίτσα, αφού εντοπίστηκαν 4 κρούσματα κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμη είχαν εντοπιστεί χθες κατά τον έλεγχο που έγινε με το συνολικό αριθμό να φτάνει τους έξι.

Συγκεκριμένα, θετικοί στον ιό βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι του γηροκομείου και στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν μαζικά τεστ στους φιλοξενούμενους του οίκου ευγηρίας. 

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τετάρτης, σε άλλο γηροκομείο, αυτή τη φορά της Αττικής, όπου διενεργήθηκαν τεστ κοροναϊού, εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν 32 θετικά δείγματα σε σύνολο 100.

 Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προστασία της δημόσιας υγείας στα γηροκομεία όλης της Θεσσαλίας κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι. Αύριο το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλους τους τρόφιμους και εργαζόμενους.