Συναγερμός σε δύο γηροκομεία στο κέντρο της Αθήνας - Εντοπίστηκαν κρούσματα
Κορονοϊός

Συναγερμός σε δύο γηροκομεία στο κέντρο της Αθήνας - Εντοπίστηκαν κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο, καθώς μια 87χρονη διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Η ηλικιωμένη αισθάνθηκε αδιαθεσία την Τρίτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εκεί υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν θετικό, και η γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου, με την κατάστασή να είναι επιβαρυμένη λόγω του κορονοϊου, αλλά και της αφυδάτωσης που είχε.

Στο γηροκομείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της 87χρονης και τη διενέργεια τεστ. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εργάζονται 20 νοσηλευτές και φιλοξενούνται 50 ηλικιωμένοι.

Νέα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Παράλληλα, νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Αττικόν», στον Άγιο Παντελεήμονα. Σε rapid tests που διενεργήθηκαν σε ένοικους, βρέθηκαν τέσσερις θετικοί και ασυμπτωματικοί. Τρεις γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας άνω των 80 χρόνων οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα δύο στο «ΕΛΠΙΣ» και 2 στο «Λαϊκό». Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη Μονάδα αρχές του μήνα είχαν εντοπιστεί 47 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό.