Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μόρια

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μόρια

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών βρίσκονται σε εξέλιξη στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο, μία ημέρα μετά την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την αποχώρηση σχεδόν 1.400 μεταναστών με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε ο ANT1, οι συμπλοκές λαμβάνουν χώρα εντός του καταυλισμού, στον χώρο που διαμένουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, ενώ έχει γίνει και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Κύριο αίτημα των νεαρών προσφύγων ήταν η αποχώρησή τους από την Μόρια και η μεταφορά τους στην Αθήνα

Παράλληλα, μέλη ΜΚΟ αλλά και πολλοί πρόσφυγες βρίσκονται εκτός του hotspot.

Μικρές ομάδες ανηλίκων κατέλαβαν προσωρινά την πύλη του ΚΥΤ και έκλεισαν το δρόμο παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία αποχώρησαν.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη φορέων του νησιού με τη συμμετοχή τόσο του Περιφερειάρχη Κώστα Μουντζούρη αλλά και όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με στόχο την διατύπωση κοινής διακήρυξης σχετικά με την εξέλιξη και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στον καταυλισμό του ΚΥΤ και στα γύρω κτήματα διαμένουν 9.395 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συνολικά σε δομές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης ζουν 11.689 άτομα. Από αυτούς οι 750 είναι ανήλικοι ασυνόδευτοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες ξεκίνησε ο ιατρικός έλεγχος των όσων δηλώνουν ανήλικοι προκειμένου αυτό να αποδειχθεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της μετακίνησής τους σε δομές ανηλίκων εκτός Λέσβου.