Στρασβούργο: Ακυρώθηκε η Ολομέλεια της Ευρωβουλής λόγω κορονοϊού

Στρασβούργο: Ακυρώθηκε η Ολομέλεια της Ευρωβουλής λόγω κορονοϊού

Την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα σύνοδο ολομέλειας στο Στρασβούργο και την μεταφορά της στις Βρυξέλλες, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού αποφάσισε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελείται από 705 βουλευτές.

«Δεδομένης της εξέλιξης της επιδημίας του Covid-19 στη Γαλλία, αποφάσισα ότι η Ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας θα διοργανωθεί στις Βρυξέλλες», αναφέρει προς τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου σε επιστολή του, αντίγραφο της οποίας δημοσιοποιεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η σύνοδος της Ολομέλειας του ΕΚ ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τη Δευτέρα το βράδυ έως και την Πέμπτη. Πολλές ήταν οι πολιτικές ομάδες οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφέρουν τη σύνοδο από το Στρασβούργο στις Βρυξέλλες λόγω της εξέλιξης της επιδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία, φοβούμενοι ότι υπάρχει περίπτωση να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα στο Στρασβούργο, σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή.

Βοηθοί των βουλευτών, οι οποίοι διαμένουν ως επί το πλείστον στις Βρυξέλλες, εκφράστηκαν επίσης θετικά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής της Ολομέλειας στην βελγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Ο έβδομος θάνατος στη Γαλλία από τον κοροναϊό επιβεβαιώθηκε σήμερα το βράδυ από το υπουργείο Υγείας, ενώ 138 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ασθενών να ανέρχεται σε 423.

Στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί 50 κρούσματα μεταξύ των οποίων μόλις δύο στις Βρυξέλλες, ενώ δεν έχουν σημειωθεί προς το παρόν θάνατοι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ομοσπονδιακής υγειονομικής υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε σήμερα.