Κορονοϊός: Στους 202 οι νεκροί - Κατέληξε 57χρονος στο «Σωτηρία»

Στους 202 οι νεκροί - Κατέληξε 57χρονος στο «Σωτηρία»

Ένας άντρας 57 ετών κατέληξε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου από κορονοϊό. Ο άντρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 14 Απριλίου, προερχόμενος από το Σισμανόγλειο. 

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters ο οποίος δείχνει ότι η πανδημία εξαπλώνεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Συγκεκριμένα ο ρυθμός εξάπλωσης της covid-19 σημειώνει αύξηση όχι μόνο σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως, αλλά και στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, το Σουδάν, τη Βολιβία, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ μεταξύ άλλων.

Νέο υγειονομικό μπλόκο στα σύνορα - Μόνο με αρνητικό τεστ ταξιδιώτες από Βουλγαρία, Ρουμανία

Μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για κορονοϊό θα έρχονται στην Ελλάδα οι επιβάτες αεροπορικών συνδέσεων από Βουλγαρία και Ρουμανία από την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. 

Σημειώνεται πως εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.