Στον τελικό του Lyon Open ο Τσιτσιπάς, που θέλει να νικήσει «όλον τον κόσμο»

Στον τελικό του Lyon Open ο Τσιτσιπάς, που θέλει να νικήσει «όλον τον κόσμο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Lyon Open και σήμερα θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στον Κάμερον Νόρι (νίκησε με 2-0 σετ τον Κάρεν Κατσάνοφ στον άλλον ημιτελικό). Ο Ελληνας σταρ επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-0) του Λορέντσο Μουσέτι. Αυτός θα είναι ο 4ος τελικός του «Στεφ» στην τρέχουσα σεζόν. Ηττήθηκε στο Ακαπούλκο, νίκησε στο Monte-Carlo Masters και έπειτα έχασε από τον Ράφα Ναδάλ στο Barcelona Open.

Με εξαίρεση κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στο πρώτο σετ, το οποίο έχασε με 6-4, ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην συνέχεια και πήρε τα επόμενα δύο σετ με μεγάλη ευκολία. Ο Μουσέτι σε ηλικία 19 χρόνων και δύο μηνών, ο πιο μικρός από όλους όσους βρίσκονται στο top 100 της παγκόσμιας κατάταξης δεν ήταν αντίπαλος που θα μπορούσε να τον σταματήσει, από την στιγμή ο Τσιτσιπάς πήρε... μπροστά. Ο Ιταλός, άλλωστε, το είχε παραδεχθεί και πριν το ματς: «είναι το απόλυτο φαβορί, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο».

Στην αρχή, ο Τσιτσιπάς έμοιαζε να κάνει... δοκιμές ή να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ο Μουσέτι το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 1-0 και μάλιστα χρειάστηκε να παίξει πάρα πολύ καλά. Δείγμα της διαφοράς σε εμπειρία και ταλέντο μεταξύ των δύο αθλητών. Ο Τσιτσιπάς «ξύπνησε». Εδειξε το ρεπορτόριο των χτυπημάτων του, την ικανότητά του στο φιλέ και στο σερβίς και επικράτησε με 6-3. Στο τρίτο σετ δεν έδωσε καν τη δυνατότητα στον Μουσέτι να διεκδικήσει σοβαρά κάποιο game: 6-0 και πέρασε στον τελικό.

Τα όσα έκανε ο Τσιτσιπάς εντός και εκτός πίστας στο Lyon Open, οδήγησαν και τον διευθυντή του τουρνουά, Τιερί Ασιόν, να τον αποθεώσει με δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα L' Equipe. Ο Τσιτσιπάς έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τη μανία του και τη μεθοδικότητά του στη δουλειά. Πρώτος πηγαίνει στο γυμναστήριο και στην πίστα, τελευταίος φεύγει. «Εχει τη νοοτροπία νικητή, δεν ήρθε εδώ απλά για να προετοιμαστεί για το Roland-Garros. Θέλει να φτάσει πολύ μακριά και κάθε ματς τον βοηθά για να φτάσει στον στόχο του. Θέλει να νικήσει όλον τον κόσμο. Μπορεί να είναι πιο συνεσταλμένος σε σύγκριση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που όταν κυριαρχούσε ο Ρότζερ Φέντερερ, έλεγε πως θέλει να γίνει το νούμερο ένα, αλλά επιθυμεί το ίδιο», τόνισε ο Ασιόν. Ο Νικολά Μαούτ, τενίστας του διπλού, που έχει μοιραστεί την πίστα με τον Τσιτσιπά τον χαρακτήρισε «αχόρταγο». «Είναι φτιαγμένος για το τένις και ολοκληρωτικά αφοσιωμένος. Θέλει να κατακτήσει τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Lyon Open. Μετά θα στρέψει το βλέμμα του και στο Roland-Garros.