Στον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Στον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για το πρωτοφανές περιστατικό της αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Ενόψει της μεταγωγής τους στα δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Εξάλλου, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περιστατικό.

Θεοδωρικάκος: Όσοι προκαλούν με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται απευθείας στη Δικαιοσύνη

Φανατικούς και αλλοπρόσαλλους χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που επιτέθηκαν και πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

O κ. Θεοδωρικάκος, προειδοποίησε ότι όποιοι προκαλούν με τέτοιον τρόπο την ελληνική κοινωνία θα οδηγούνται αμέσως στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά. Όποιοι προκαλούν καθ' αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη».