Στον εισαγγελέα μετήχθη ο Χρήστος Παππάς

Στον εισαγγελέα μετήχθη ο Χρήστος Παππάς

 Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο μετήχθη ο επί σειρά μηνών φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αμέσως μετά ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Συνελήφθη η γυναίκα που τον έκρυβε

Μια γυναίκα 52 ετών έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου συνελήφθη χτες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Η ελληνική αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα»

«Η Ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελληνική αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών» πρόσθεσε.