Στον Έβρο ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους επικεφαλής της ΕΕ

Στον Έβρο ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους επικεφαλής της ΕΕ

Έχοντας από την πρώτη στιγμή διεθνοποιήσει το θέμα με το άνοιγμα των συνόρων από τον Τ. Ερντογάν και τις συντεταγμένες προσπάθειες εισβολή στη χώρα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο με τους επικεφαλής της ΕΕ. Σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρνει την Ευρώπη μπροστά στην κατάσταση που δημιουργεί ο εκβιασμός του Ερντογάν στα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της ΕΕ.

Ήδη από προχθες έχει ξεκαθαρίσει πως η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορα της Ευρώπης που είναι τα ελληνικά και έχει τονίσει πως η χώρα δεν θα επιτρέψει την παράνομη είσοδο σε οποιονδήποτε. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε κινούνται και οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για αύξηση των μέτρων φύλαξης στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Σε μήνυμά του στο twitter o πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli θα βρεθούν μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και εμένα αύριο στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της ΕΕ.»

Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Σ. Μισέλ όσο και την Ο. φον Ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο των κινήσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συζητώντας τρόπους με τους οποίους η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την επίσκεψη στον Έβρο με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος με μήνυμα στο twitter ανέφερε υποστηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.