Στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών στα αυθαίρετα και η Ρ. Δούρου

Στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών στα αυθαίρετα και η Ρ. Δούρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να επιρρίψει την ευθύνη για την ανυπολόγιστη καταστροφή στην Ανατολική Αττική, με τους 87 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, στα αυθαίρετα κτίσματα της περιοχής. Σήμερα Παρασκευή, 5 ολόκληρες ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ζητά με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης να ελέγξουν και να κατεδαφίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές-κατοικίες, μάντρες, κ.ά.-, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές που επλήγησαν στους δήμους Μαραθώνα-Νέας Μάκρης και Ραφήνας-Πικερμίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται ότι «σε συνέχεια του αριθ. 5180/25-7-2018 Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για επικείμενα φαινόμενα στην Αττική και την αποστολή συνεργείων για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των περιοχών ευθύνης μας - που επιβαρύνθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης -7-2018 - διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας ότι: ανάντη των οδών Δημοκρατίας και Ποσειδώνος από την περιοχή της Ραφήνας μέχρι και την περιοχή Μάτι και για μήκος πλέον των τριακοσίων έως πεντακοσίων μέτρων τα υπάρχοντα ρέματα κατά τμήματα περιορίζονται από ιδιωτικές κατασκευές (κατοικίες – μάντρες κ.λπ.) καθώς και από δημοτική οδοποιία».

Στην επιστολή προστίθεται δε: «Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να είναι δυνατός ο καθαρισμός των υπαρχόντων ρεμάτων, παρακαλούμε όπως προβείτε σε έλεγχο των εν λόγω κατασκευών σύμφωνα με τις αρμοδιότητές σας (π.δ.267/1998 ΦΕΚ Α΄195 για τον χαρακτηρισμό και την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών και άρθρο 280 του ν. 3852/2010 ΦΕΚ Α΄87) και μας ενημερώσετε σχετικά».