Στο δείπνο των 27 οι πατέντες και το πράσινο πιστοποιητικό - Η παρέμβαση Μητσοτάκη
Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής

Στο δείπνο των 27 οι πατέντες και το πράσινο πιστοποιητικό - Η παρέμβαση Μητσοτάκη

Τη θέση ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της απελευθέρωσης των πατεντών, όπως πρώτη το είχε ζητήσει από τον Απρίλιο του 2020, καθώς επίσης και ότι πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση των 27 ηγετών στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Παράλληλα θα επισημάνει ότι δεν πρέπει να τεθούν περιορισμοί στην επιστροφή των ταξιδιωτών, θέμα φλέγον για τη χώρα μας ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν. 

Συγκεκριμένα σε λίγη ώρα από τώρα, ξεκινά εδώ στο Πόρτο το δείπνο των «27», με τους ηγέτες να εστιάζουν, μετά την κοινωνική ατζέντα, στα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια περιπέτεια του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός θα ανταλλάξει με τους ομολόγους του απόψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να εφαρμοστεί σύντομα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην επιστροφή των ταξιδιωτών, θέμα φλέγον για τη χώρα μας εν αναμονή της επίσημης έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, επάνω στην οποία η κυβέρνηση ποντάρει πολλά για την επανεκκίνηση και ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Όσον αφορά στα εμβόλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει ότι η Ελλάδα στηρίζει την απελευθέρωση των πατεντών, όπως πρώτη είχε ζητήσει από τον Απρίλιο του 2020. 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής, εξέπεμψε μηνύματα για τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται στον ορίζοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στο μέτωπο της κοινωνικής πολιτικής. Έδειξε, μάλιστα, ότι η δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας θα αποτελέσει μία από τις μείζονες προτεραιότητες της κυβέρνησης, με όχημα την προσέλκυση των επενδύσεων, την εκπαίδευση, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στη νέα εργατική νομοθεσία.