Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δ. Λιγνάδης

Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δ. Λιγνάδης

Στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την διεξαγωγή της δίκης έφτασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η μεταγωγή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε με ειδικό όχημα του Μεταγωγών, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο συνήγορός του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «νομικά  εσφαλμένες» τις αποφάσεις για προφυλάκιση του πελάτη του. Σε ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας προαναγγέλλει την προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, αλλά και προσφυγές σε βάρος προσώπων «δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών» που «κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη την καταγγελία δεν την κάνουν οι καταγγέλλοντες «...αλλά δυο δικηγόροι που χειρίζονται υποθέσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη διοίκηση του οποίου ο κ. Λιγνάδης από ετών για λόγους πολιτικούς, αλλά και λόγω των επιλογών του  μέχρι πρότινος  ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ευρίσκεται σε συνεχή αντιδικία».

Παράλληλα ενημέρωσε ότι ο κ. Λιγνάδης του έχει δώσει την εντολή, να στραφει εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου».

Τετράωρη η απολογία του

Η απολογία του Δ. Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Εκτός του απολογητικού υπομνήματος που είχε καταθέσει ο ίδιος νωρίτερα, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων από τις εισαγγελικές αρχές.

Ο ίδιος επικαλέστηκε άλλοθι τόσο για την υπόθεση βιασμού του 2010, όσο και για εκείνη του 2015, επισημαίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι σε βάρος του καταγγελίες είναι κατασκευασμένες.

Στο μεταξύ, δύο από τους προτεινόμενους μάρτυρες υπεράσπισης, ο βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννης Παναγόπουλος και ο ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πως δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης.