Στις φυλακές Δομοκού ο Ν. Μιχαλολιάκος και το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού ο Ν. Μιχαλολιάκος και το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Γιώργος Γερμενής, καταδικασθέντες για th διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Τα καταδικασθέντα μέλη του «διευθυντηρίου» θα κρατηθούν σε μια από τις πτέρυγες των φυλακών Δομοκού, αλλά σε διαφορετικά κελιά, λόγω και των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκαν επίσης οι Νίκος Μίχος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Νίκος Κούζηλος,  Αντώνης Γρέγος και ακόμα 17 καταδικασθέντες. 

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ακόμα δύο μέλη ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι υπόλοιπο καταδικασθέντες μεταφέρθηκαν στις φυλακές Τρικάλων, ενώ η μόνη γυναίκα που θα φυλακιστεί, η Βενετία Πόπορη, θα κρατηθεί στις φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Οι φυλακισθέντες θα παραμείνουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες. Η κράτησή τους θα γίνεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ θα παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις τους στη φυλακή. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα έχουν καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους και μερικοί θα προαυλίζονται ξεχωριστά, λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Νωρίς το απόγευμα αναχώρησαν από την ΓΑΔΑ τα ειδικά βαν της αστυνομίας που μετέφεραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Σχεδόν όλοι πέρασαν από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας. Η πρώτη κλούβα που μετέφερε 6 άτομα έφτασε στη Λαμία περίπου τις 5 το απόγευμα και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια. Στη συνέχεια, 3 από αυτούς αναχώρησαν για το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και οι υπόλοιποι 3 για αυτό του Μαλανδρίνου.

Μετά από 2 ώρες έφτασαν στη Λαμία οι υπόλοιποι 27 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Στην Λαμία κατέβηκε μόνο ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, και αποκεί οδηγήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου.