Στη Μόσχα για συνομιλίες ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής

Στη Μόσχα για συνομιλίες ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής

Στη Μόσχα έφτασε ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Ακίλα Σάλεχ, όπου αύριο θα έχει συναντήσεις στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται το Tass. «ο Ακίλα Σάλεχ έφθασε στη Μόσχα. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας», αλλά δεν προβλέπεται να έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο TASS ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, «τέτοια συνάντηση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του Βλ/ Πούτιν»..

Νωρίτερα ο σύμβουλός του Σάλεχ αρμόδιος για τα ΜΜΕ Φατχί αλ Μαρίμι δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή διοργανώθηκε δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην Λιβύη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως επίσης «και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών μεταξύ διαφόρων περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων με στόχο την αναζήτηση τρόπων κατάπαυσης του πυρός και μηχανισμών ειρηνικής διευθέτησης», στη βάση της πρότασης που έγινε από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στις αρχές Ιουνίου.