Σταμάτησαν οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Σταμάτησαν οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Σταμάτησαν οι μέχρι στιγμής άκαρπες  έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στα Ζαγοροχώρια. Λόγω της νύχτας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χαμηλής νέφωσης και της βροχόπτωσης) έπαυσαν να επιχειρούν τα εναέρια και επίγεια μέσα. Τα ξημερώματα ξεκινούν εκ νέου οι έρευνες. 

Νωρίτερα, συναγερμός είχε σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ του εκπαιδευτικού αεροσκάφους και για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν έρευνες στην οποία συμμετείχαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Epiruspost.gr. Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία η οποία βρίσκεται επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την τελευταία ώρα η έρευνα επικεντρώνεται στα χωριά Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς με χαμηλή νέφωση και βροχόπτωση.