Στ. Πέτσας: Νωρίτερα οι μετακινήσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα

Στ. Πέτσας: Νωρίτερα οι μετακινήσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα

Το ενδεχόμενο αν αρθούν σύντομα τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις προς τα μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν κατάλληλες υγειονομικές υποδομές για αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι προσεχώς θα δημοσιοποιηθεί η διάταξη του ΥΠΕΣ για αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων χωρίς αύξηση των τελών.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις και αναμένεται στις επόμενες μέρες να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις, προσθέτοντας ότι «Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών». Στις 18 Μαΐου που σηματοδοτεί την έναρξη των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μπορεί να προστεθεί και έναρξη μετακινήσεων στα μεγάλα νησιά, όπως Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων χωρίς αύξηση των τελών και την διευθέτηση για τους εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πέτσας επίσης αναφέρθηκε και στους σχεδιασμούς για πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων. «Ο,τιδήποτε μας βοηθάει να είμαστε έξω, με ασφάλεια και χωρίς συγχρωτισμό, είναι προς το συμφέρον όλων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τον σημερινό συνωστισμό που παρατηρήθηκε στη ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Είχαν δοθεί οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές, ενώ επεσήμανε ότι οι άνθρωποι που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν.

«Πρέπει να γίνει συνήθεια. Έχουν αλλάξει οι καιροί», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά την κοσμοσυρροή στις παραλίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά, και συμπλήρωσε ότι εφόσον η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευτούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, ευνοούν θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα.»

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως θα υπάρξει διευκόλυνση ρευστότητας και στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ ανέφερε πως «Η εικόνα που έχουμε επιδείξει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι πολύ θετική και για την οικονομία.».

Τέλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό.