ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Στ. Πέτσας: Η διακίνηση ψευδών ειδήσεων υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας

Στ. Πέτσας: Η διακίνηση ψευδών ειδήσεων υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια», τονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Στέλιος Πέτσας με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας υπογραμμίζει ότι «υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς  στη διάθεση των επιστημόνων», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων».

«Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Έλληνες», ξεκαθαρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται απο τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19)" και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΟΔΥ, ο οποίος τόνισε ότι «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές.»

Τέλος, με ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτά τα δημοσιεύματα είναι «παντελώς άδικα και αβάσιμα», σημειώνοντας ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα μάχης...».

«Όλους αυτούς τους μήνες καθημερινά, ακούραστα, παλεύουμε για χιλιάδες συνανθρώπους μας, μοιραζόμαστε επιχειρησιακά δεδομένα, επικαιροποιούμε προσεγγίσεις, πρωτόκολλα και στρατηγικές, αναλύουμε δεδομένα και επιχειρούμε συντονισμένα όπου χρειαστεί χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εκπτώσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων.