7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Στ. Πέτσας: Eξετάζεται εκ νέου το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης

Στ. Πέτσας: Eξετάζεται εκ νέου το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης
Eurokinissi

Δεύτερες σκέψεις για το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης φαίνεται ότι η κάνει η κυβέρνηση, εν μέσω των ανησυχιών για την έλευση ενός τέταρτο κύματος κορονοϊού ακόμη και εντός Αυγούστου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. 

«Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης. Αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο, ο Στέλιος Πέτσας. «Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν» συμπλήρωσε, χωρίς να αποκαλύψεις τις προθέσεις ειδικών και κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, από τις 15 Ιουλίου θα επιτραπεί και η λειτουργία των κλειστών χώρων στην εστίαση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφόσον επιλέξουν το κατάστημά τους να είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους. 

Όσον αφορά το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η συζήτηση αφορά μόνο τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένους.

«Ο επικοινωνιακός χειρισμός σε σχέση με τα εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Και έφερε δεύτερες σκέψεις σε αρκετό κόσμο. Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους εξαναγκάσουμε» συνέχισε. 

«Η οικονομία θα έχει ένα επαρκές τείχος ανοσίας που θα προστατεύει από ένα καθολικό lockdown και θα χρειάζονται περιοριστικά μέτρα εκεί που θα υπάρχει έξαρση».

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας, ερωτήθηκε αν θα επιβληθεί νέο lockdown, με αφορμή δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Σύψα.

«Ο κ. Σύψας είπε ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κολλήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία. Η οικονομία θα έχει ένα επαρκές τείχος ανοσίας που θα προστατεύει από ένα καθολικό lockdown και θα χρειάζονται περιοριστικά μέτρα εκεί που θα υπάρχει έξαρση».