Στ. Πέτσας: Βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί

Στ. Πέτσας: Βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο αναφορικά με την τμηματική άρση των περιοριστικών μέτρων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να υπογραμμίζει πως «δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ενώ ανησυχία προκαλεί και η πιθανοτητα επανάληψης φαινομένων συγχρωτισμού στα εμπορικά καταστήματα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε Λονδίνο και Παρίσι.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ALPHA 98.9, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό ενώ εξέφρασε φόβους πως οι βεβιασμένες κινήσεις θα οδηγήσουν σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην περίπτωση που τελικά λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS για τις μετακινήσεις, κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μία που θα επιλέξει.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένειά μας, με τον στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Εξήγησε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown και ότι θα παραμείνουμε έως τις 7 Ιανουαρίου στις βασικές μας δραστηριότητες. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο, ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.