7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Στ. Λουκίδης: Συντεταγμένο, προσεκτικό και με πολλά τεστ το άνοιγμα

Στ. Λουκίδης: Συντεταγμένο, προσεκτικό και με πολλά τεστ το άνοιγμα

Το άνοιγμα της αγοράς πρέπει να γίνει συντεταγμένα και με πολύ προσεκτικό τρόπο, σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο Αττικόν Στέλιος Λουκίδης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μία οριακή συγκράτηση των στοιχείων της πανδημίας και μένει να δούμε αυτή την εβδομάδα εάν επιβεβαιώνεται αυτή η τάση.

Τα τεστ είναι σημαντικά για την επιδημιολογική εικόνα της κοινότητας, γιατί εντοπίζουν τους ασυμπτωματικούς αλλά και τους προσυμπτωματικούς,  δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» εξηγώντας πως τα self test πρέπει να επικεντρωθούν στις ηλικίες 40-64 ετών.

Σχολιάζοντας παράλληλα, τη δήλωση της Βάνας Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης την Παρασκευή ότι «περίπου το 20% ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ», ο κ. Λουκίδης εκτίμησε ότι ήταν δήλωση εκ παραδρομής. Επισήμανε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό και υπογράμμισε ότι γνωρίζει και συνεργάζεται πολλά χρόνια την κ. Παπαευαγγέλου και είναι μια καλή επιστήμονας.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας, ο ίδιος τόνισε πως σε αυτό το κύμα οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο είναι περισσότεροι και αυτό, όπως είπε, διότι οι ασθενείς πλέον είναι νεότερης ηλικίας.