8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Σομαλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη έξω από το προεδρικό μέγαρο

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους στρατιώτες και πολίτες, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Μογκαντίσου, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το προεδρικό μέγαρο προκαλώντας επίσης ζημιές σε δύο γειτονικά ξενοδοχεία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σεμπάμπ.

Ο υπουργός Πληροφόρησης Μοχάμεντ Άμπντι Χαγίρ δήλωσε στον κρατικό ραδιοσταθμό πως τη στιγμή της έκρηξης μια συνάντηση αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας βρισκόταν σε εξέλιξη μέσα σ'' ένα από τα ξενοδοχεία, το SYL, και πως ένας υπουργός και μερικοί δημοσιογράφοι του κρατικού ραδιοφώνου τραυματίσθηκαν από την επίθεση.

Στο ξενοδοχείο συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματουχοι και η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι αυτό ήταν ο πιθανός στόχος.

Το SYL και άλλη μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση, που βρίσκεται επίσης κοντά στο προεδρικό μέγαρο, καταστράφηκαν εν μέρει από την έκρηξη, δήλωσε ο ταγματάρχης της αστυνομίας Μοχάμεντ Άλι.

"Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, περιλαμβανομένων στρατιωτών και αμάχων, και 30 άλλοι τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο Άλι.

Ο ραδιοσταθμός Radio Andaluz της Αλ Σεμπάμπ μετέδωσε πως η ισλαμιστική οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Ο εκπρόσωπος της Αλ Σεμπάμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ δήλωσε πως από την επίθεση σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες και "τραυματίσθηκαν πολλοί άλλοι, περιλαμβανομένου ενός βουλευτή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ