Σκοτεινές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις πίσω από την επίθεση κατά του πρύτανη
Κοσμήτορες ΑΠΘ

Σκοτεινές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις πίσω από την επίθεση κατά του πρύτανη

Ανακοίνωση με την οποία «στέκεται αλληλέγγυα στις Πρυτανικές Αρχές και στον ίδιο τον Πρύτανη για την εικονική και λεκτική βία που δέχεται», εξέδωσε η Επιτροπή Κοσμητόρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «σκοτεινές, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές "δυνάμεις"», που υπηρετούν την κατάλυση του πανεπιστημίου. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ στέκεται αλληλέγγυα στις Πρυτανικές Αρχές και στον ίδιο τον Πρύτανη για την εικονική και λεκτική βία που δέχεται. Οι σκοτεινές, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές “δυνάμεις”, που κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή, υπηρετούν την κατάλυση του πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας, εντός του οποίου λειτουργείται με σεβασμό ο δημοκρατικός διάλογος, με τις οποιεσδήποτε συμφωνίες και διαφωνίες μας.

Απειλές και εκφοβισμοί εναντίον οποιουδήποτε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, είτε πρόκειται για το νεότερό μας φοιτητή -τρια είτε για τον Πρύτανη του Ιδρύματος, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, γι’ αυτό και τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Οι Κοσμητόρισσες και οι Κοσμήτορες των 11 Σχολών του ΑΠΘ».

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι κόλλησαν κηδειόχαρτα με τη φωτογραφία του Πρύτανη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την εκκένωση χώρου που τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας 

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλα τα κόμματα, αλλά και την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, να καταδικάσουν με απερίφραστο τρόπο τις απειλές κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, τις οποίες χαρακτήρισε «ακραίες φασιστικές συμπεριφορές», κάλεσε

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα προς τους δράστες αυτής της απειλής, τους οποίους αποκάλεσε περιθωριακούς, τους προκάλεσε «να δείξουν το πρόσωπο τους» και προειδοποίησε ότι «ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι πολύ βαρύς».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ανοησία και ψευτοκατάληψη την κατάσταση στο ΑΠΘ και τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει όπου και όποτε της ζητηθεί τους επόμενους μήνες, γιατί απόλυτη προτεραιότητά είναι η ασφάλεια στα πανεπιστήμια».