Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά» θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στο Κοινοβούλιο, ενώ με την αφορμή των εγκαινίων θα παρουσιαστεί και ο κατάλογος της επετειακής έκθεσης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης:

Έτοιμος και ο κατάλογος της επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερια! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά». Σήμερα, την Ημέρα του Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στις 18.00 μμ τα εγκαίνια της Έκθεσης παρουσία της πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο σημεία στο Μέγαρο της Βουλής, στο Περιστύλιο της Ολομέλειας και στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», πρώην Αίθουσα Τροπαίων και Υπασπιστών και θα λειτουργήσει για χρονικό διάστημα και μετά το τέλος του 2021, ενώ θα είναι επισκέψιμη και διαδικτυακά με τρισδιάστατη εικονική περιήγηση σε όλους τους χώρους και τα εκθέματά της.

Η έκθεση, της οποίας Μέγας χορηγός είναι το Ίδρυμα Ωνάση, θα ανοίξει τις πόρτες της μόλις επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα επισκέψεων στη Βουλή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Παράλληλα θα υπάρξουν ένας κατάλογος, 456 σελίδων, πλήρως εικονογραφημένος, μεγάλου σχήματος, με ολοκληρωμένη τεκμηρίωση (αναπαραγωγή όλων των εκθεμάτων με επεξήγηση και με συνοδευτικά κείμενα και δοκίμια) καθώς και ένας μικρότερος οδηγός (με όλα τα εκθέματα και επεξήγηση μόνον των βασικών ενοτήτων της έκθεσης). Οι παραπάνω εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν αυτοτελώς στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.