Σημαντική μείωση σε κρούσματα και θανάτους στην Αυστρία

Σημαντική μείωση σε κρούσματα και θανάτους στην Αυστρία

Εκ νέου ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται τα καινούρια στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας, καθότι σήμερα ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊο στην Αυστρία -με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους- είναι κάτω από 1.500, συγκεκριμένα 1.437, ήτοι 145 λιγότεροι από χθες, που συνιστά μείωση κατά 9,2%, όντας ο χαμηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαρτίου.

Κάτω από 500 βρίσκεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο, που σήμερα ανέρχονταν σε 418, με "μόνον" 97 από αυτούς να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως τώρα είναι 15.684, έχουν όμως αποθεραπευθεί ήδη 13.639 άνθρωποι, οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 579, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί στη χώρα 292.254 διαγνωστικά τεστ.

Σε έναν πρώτο απολογισμό του, που παρουσίασε σήμερα στη Βιέννη ο Αυστριακός Ερυθρός Σταυρός, αναφέρει ότι από τα μέσα Μαρτίου βρίσκονται σε καθημερινή υπηρεσία περίπου 2.000 συνεργάτες του, έχοντας, μέχρι τώρα, πάρει δείγματα σε 126.120 ύποπτες για κορονοϊό περιπτώσεις και έχοντας πραγματοποιήσει 14.036 μεταγωγές νοσούντων.

Όπως τόνισε ο διοικητής των σταθμών Πρώτων Βοηθειών Γκέρι Φόιτικ, η Αυστρία είναι "καλά προετοιμασμένη" για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, και για μία τέτοια περίπτωση οργανώνονται στρατηγικά αποθέματα, ενώ υπάρχουν οι ανάλογοι εξοπλισμοί στο υγειονομικό σύστημα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ